Brownie

Disken är diskad, bordet är torkat, ingredienserna är insatta
och plåten är i ugnen.. gissa vad jag gjort?
Jo jag hade bakat Brownies för att ha något
att stilla mitt sockersug senare mot kvällen ;)
Fick en liten motionsrunda idag också, det saknades vetemjöl så
det var bara till att traska ut i kylan,
men ingen skada skedd det var faktiskt härligt med lite fresh air!

Brownies - amerikanska chokladrutor

Ingredienser:

  • 150 g smör
  • 0,75 dl kakao
  • 3 st ägg
  • 3 dl strösocker
  • 0,5 tsk bakpulver
  • 2,5 dl vetemjöl
  • ljust/mörkt blockchoklad (garnering)

Gör så här:


Sätt ugnen på 150°C. Ta fram en ugnsform ca 20x35 cm och smörj den.

Börja med att smälta smöret i en kastrull och blanda ner kakaon. Rör tills det blir en slät smet utan klumpar.Låt svalna.

Vispa ägg och socker till en ljus och pösig smet. Använd gärna elvisp (går att använda hela tiden)

Vispa ner bakpulvret så det blir jämnt fördelat, vispa sen ner "chokladblandningen" du gjorde på spisen.

Vispa sist ner mjölet.

Häll smeten i ugnsformen och grädda i nedre delen av ugnen på 150°C i ca 35 minuter.

Låt kakan svalna ca 5 minuter. Skär den i rutor med en kniv.

OBS! Tänk på att efter du vispat ner chokladblandningen så bör du göra resten ganska snabbt och in i ugnen direkt. Tänk på att efter du vispat ägg och socker så ska du inte vispa längre tid än tills du fått en jämn smet.

Garnering: Smält chokladen i mikron eller i vattenbad. Pensla choklad på browniesarna och låt sedan svalna.

(http://www.recepten.se)

 




Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0